Köpa och äga en Drömstuga

Frågor & Svar med Gill

Vad är en Drömstuga, är det timeshare/andelsboende?

Drömstugan är fritidshus i bostadsrättsform, där du som köpare äger din bostadsrätt dvs. är bostadsrättshavare. Drömstugan är inte timeshare/andelsboende. Precis som vilken annan bostadsrätt som helst på marknaden kan den köpas, säljas och belånas.

Hur många Drömstugor har ni byggt idag?

I skrivande stund har vi byggt drygt 200 stugor runt om i landet, fördelat på fem anläggningar. Hittills finns det Drömstugor i Björkhaga (Gotland), Främby Udde (Falun), Slite (Gotland), Åre och Kneippbyn (Gotland). Under nästa år kommer vi att utöka befintliga anläggningar med fler Drömstugor och utveckla nya områden.

När är stugorna på plats och klara?

Normalt så sätter Drömstugan upp ett visningshus och startar försäljning av första etappen år 1. Stugorna är därefter färdiga för inflyttning inför nästa säsong år 2.

Hur mycket får jag bo i min stuga?

Du får använda din Drömstuga precis hur mycket/ofta du vill. När du inte själv önskar använda den lämnar du den för uthyrning och får då 60-70% av hyresintäkten.

Får jag låna pengar till en Drömstuga?

Ja, det fungerar precis som vid ett vanligt köp av en bostadsrätt– banken har möjlighet att ta stugan som säkerhet. Vanligtvis kan man låna 85 % av köpeskillingen.

Hur fungerar det med uthyrningen?

De veckor en Drömstugeägare själv inte önskar bo i stugan lämnas för uthyrning. Operatören som driver anläggningen sköter såväl uthyrning som nyckelutlämning och avsyning. Drömstugeägaren får sedan 60-70% av intäkten.

Hur vet jag att just min stuga bli uthyrd?

Drömstugans bokningssystem gör att hyresgästerna fördelas rättvist mellan ägarna.

Hur försäkras min stuga?

Olycksfallsförsäkring för boende och besökare. Hyresförlustförsäkring där du kan få ersättning för uteblivna eller reducerade hyresintäkter vid ersättningsbar egendomsskada.

Bostadsrättstillägg ger ersättning för skador som Drömstugeägaren har ansvar för enligt bostadsrättslagen eller stadgarna samt för skador på egen bekostnad inredning.

Vad är Drömflex?

Som ägare till en Drömstuga får du bland annat ta del av vårt unika system Drömflex, ett ”sista minuten-upplägg” på ledig kapacitet från våra andra anläggningar. Du  kan få en semestervecka på annan ort för 350 kronor! Mer info ››

Är alla Drömstugor lika?

Nej. Beroende på förutsättningarna på platsen väljer/utformar vi en passande stugmodell. Under respektive destination kan du se vilken stugtyp vi valt för just den anläggningen.

Ingår möbler, husgeråd etc. i köpeskillingen?

Ja, allt från möbler till minsta smörkniv ingår i köpeskillingen.

För vem passar Drömstugan?

För alla som drömmer om att äga en egen stuga i bästa läge på en stark och utvecklad besöksort. Personer som gillar närhet till vatten eller fjäll, aktiviteter och socialt umgänge.

Jag är intresserad av en Drömstuga på en ort där försäljningen inte startat, kan jag ställa mig i kö?

Ja det går bra. Gör en intresseanmälan för den destination som intresserar dig, vid säljstart kontaktar vi er i den ordning intresseanmälningarna kommit in.

Har du frågor om Drömstugan?

Hör av dig till mig!

Gill Nilsson
0735-26 28 05
gill@dromstugan.se